Nakon Madere, sledeća stanica nam je južna obala Portugalije, oblast koja se zove Algarve.
Zašto je na BL*?
"Pogledajte zalazak sunca na najjugozapadnijoj tački Evrope

Svetionik u Kabo de San Visenteu nije tajna i mnogi posećuju 'kraj sveta' iz obližnjeg Sagresa. Većina navrati na nekoliko sati da istraži svetionik pre nego što se uputi u obližnju Fortalezu de Sagres. Malo njih ostaje dovoljno dugo da vidi zalazak sunca, ali ako to učinite, videćete nešto prilično spektakularno - dok sunce zalazi iza atlantskog horizonta, zaista se oseća kao da sunce zalazi na ivici sveta."
Ili možda...

Disklejmer: Koliko god ja želela da napravim ovakvu fotku Benagil pećine... od prošle godine država je zabranila iskrcavanje na tu plažicu, pa se sad samo uplovi unutra na kratko, fotka se šta se fotka, i izlazi napolje da se napravi prostor za sledeći čamac.
Tužno ali neizbežno, imajući u vidu najezdu turista i njihovo ponašanje... oh, well...
-------
* Baket Lista
Zapravo je ta fotka Benažil pećine za mene bila ona udica zbog koje sam rešila da obiđem ovaj ćošak našeg okruglog sveta. Ali, njuškajući po netu o okolnim detaljima, ispostavilo se da je cela ova oblast predeo koji bih volela da vidim izbliza, što zbog prirodne lepote krajolika, što zbog gradića raštrkanih po toj obali.
Mesto za koje sam se odlučila (kao bazu) je Albufeira.
Možda biste sad očekivali polaK strane teksta obrazloženja, ali... eDreams mi je za smeštaj dao “ponudu koju nisam mogla da odbijem”, i eto... Albufeira it iz.
Realno, svi su ovi gradići cakano ulickani na onaj turističko-poslenički način, jer odavno već više ne žive od ribolova nego od turizma, tako da je skoro svejedno gde je smeštaj...
Mislim... svejedno je estetski.

Monetarno ipak postoje razlike. I da se razumemo, Albufeira NIJE najjeftinije selo/mesto/varoš. Al mislim da sam gadno zabagovala algoritam pretragama za 5 različitih destinacija u 4 države i 3 sukcesivna meseca, tako da mi je (u krajnjem očajanju) ponudio sjajan popust na popust za smeštaj, i tako...