urbi je napisao:
jack je napisao:
Zapravo smo odabrali da šetamo na ovu stranu jer nam je ciljna tačka bila jedna posebna tvrđavica upečatljivog izgleda i žute boje
Forte de São Tiago, s početka 17. veka, izgrađena je da štiti grad od gusara, razume se.
E sad, koliko sam ja pre puta nešto pribeležila, tu bi trebalo da se danas nalazi arheološki muzej, a i arhitektonski je oku privlačna, i tako...
Previše oronula, šteta. A ima potencijala
I te slike po fasadama su skroz simpa ali brate, treba nešto i obnoviti a ne samo zamaskirati sličicom.
Očekivala sam da je malo drugačije. Ali zato parkovi i zelenilo, divno

Možda je za ukupni utisak kriva moja naklonost "estetici poluraspada"

Ta ulica sa oslikanim vratima/zidovima (Rua de Santa Maria) je najstariji stari, sirotinjski deo, i baš zbog tog street art šmeka je na svim "must see" listama
Ni ne znam ni kakva su im pravila ako hoćeš nešto iz tog istorijskog dela da restauriraš. Mada... sudeći po tvrđavi...

Sad su tu restorani i kafići, sa primetno pristojnijim i nižim cenama. Tradicionalna hrana, većinski od ribe/morskih plodova, ali može i neko mesište da se poruči
I bolo do caco za predjelo... smajli-balavi....
U svakom slučaju, ostatak grada je prilično drugačiji vajb, življi, "evropskiji" i dobaciću još sllika istog da biste stekli potpuni utisak, samo ne postizavam.
Skinula sa telefona 4,7k slika + još oko 2,5k od drugog prisutnog fotografa-reportera...
I da, ulice su (i trotoari) po centru centra u velikoj meri što kaldrmisane, što od oblutaka zalivenih u betonsku košuljicu, tako da štikle komotno mož da zaboraviš
Ali ako si u patikama, pa čak i u ravnim papučama - genijalna masaža stopala