Pridružio se: Sreda, 17 Septembar 2014, 04:36 Postovi: 1034 Lokacija: NS, Vojvodina
|
Syvota (Epirus) je prelepo mesto

Od Novog Sada, ima oko 1oookm

na 21 km od Igumenice (gde imate LIDL i trajekt za Krf), i 30 od Parge.

dovoljno je da budete 6-7 dana

Nalazi se maloj uvali dosta ostrva - Agios Nikolaos i Mavro Oros ..i jos dva

Zelena priroda i tirkizno more.

U svakoj uvali se nalaze plaže (uglavnom kamenite) sa kristalno čistom vodom...a i hladnom za II deo juna

gomila kafica i restorana u luci, u centru.

Sivota nije mesto za nocni provod.

Veceri se provode po restoranima i kaficima, i u setnji
Obilasci: ostrva ispred Sivote camcem ( 10 e po osobi) ili Pedoline 5e 1h, Paxos i Antipaxos -25 e, Parga,Krf , reka Aheron -Styx koju sam promasio, -- motorni camac je 50 e za dan, 30e pola dana, plus gorivo.

u mestu postoje 3 supermarketa, mesara, pekare....malo jace cene
 nocni snimak

PLAZE: Bella Vraka-dosta Engleza sa njihovim klubom za ucenje jedrenje na dasci i plazom u drugom delu ostrva Zavia (minijaturna), Mega Amos (prelepa, relativno velika,) Mikri Amos (mala), Mega Drafi (prilaz kolima, tus), divlja plazica pored Mega Drafi (parking na putu i nudista), Agia Paraskevi (prelepa, uredjena, sa parkingom, restoranom i kaficima). na 6 km od Sivote ali je bila LEDENA Sve plaze su vecinom sljunkovite...kamencici..ronjenje... o opisu plaza u nastavku

Sivota je mnogo bolji izbor od Parge za mene...

problem moze da bude parkiranje kod apartmana

Guzve na plazama nije bilo previse
 Na plaze ne morate kolima, mnoge su blizu
gradska plaza 3oo m, plaza Zeri 65om i 950 m(ima 2 prilaza), od luke do plaze Dei 1,5 km a one sa kolima : Zavia na 1,6 km od luke, Mega Amos 2,4 km, Mikri Amos 3,2 km, Mega Drafi 4,1 km, Agia Paraskevi 5,8 km
Ima dosta Engleza, Nemaca, Holandjana....
U sustini, ona me podseca na mesta na Jadranu

nastavak sledi sa opisima plaza
|
|