Muzej voštanih figura Madam Tiso nalazi se u samom srcu Amsterdama, na trgu Dam.

Radno vreme muzeja je 10-22h, verujem da je tako tokom cele godine.
Ulaznica za odrasle (16+) košta 23,5e, a za decu 19,5e. Ako kupite karte online ušteda je 4e, ako uzmete besplatan letak u turističkoj organizaciji ušteda je 2,5e.
Znate da nakon obilazaka nekoliko gradova imam stav da ulaznice koje su skuplje od Luvra ili Vatikanskih muzeja ili nacionalne galerije u Londodnu su preterano skupi, ali sam se u ovom muzeju proveo fantastično i nisam zažalio što sam platio ulaznicu.
Zgrada u kojoj se nalazi muzej
Figure su zaista realistične i fenomenalno napravljene. Toliko da posle nekog vremena nisam bio siguran da li je kustos pravi ili voštani.
Figure su poređane u nekoliko kategorija muzika, film, tv, umetnost, moda, Marvel kolekcija, Holivud, sport, politika... i u nekoliko prostorija. U svakoj ima po nekoliko interaktivnih igrica.
Ono što daje šmek celom muzeju je interaktivnost i bezbroj "fora". Pored tih figura možete obući odgovarajuću garderobu i slikati se sa svojim junakom.
Dobar deo nisam uradio, ponavljam bio sam sa kolegama i nije bilo vremena da se svi svuda slikamo. Koliko mi se dopalo neka svedoči da ću u privatnoj poseti ponovo posetiti muzej.
U jednoj prostoriji je prikazan i način izrade figura. Postoji naravno i suvernirnica, a i pored nekih figura vas može fotografisati i profesionalni fotograf i kasnije dodati efekte. Cena fotografije je 10e.
Jedino što mi se ne sviđa je što nije predviđena garderoba.
Neću pisati imena, zanimljivo će biti da pogađate ko je ko, a i da vidimo da li su zaista toliko dobre figure.
Možda mlađi neće shvatiti zašto je ova slika posebna 

Bred ima zadnjicu od silikona kako bi ženske mogle da se slikaju u posebnom položaju ruke

Sa Adel možete snimiti duet i snimak poslati sebi na mejl i sve to besplatno
Ovo nećete pogoditi, figura Meri Tiso. Inače prvu figuru koju je napravila madam je Volter 1777.godine

Ponekad je i junacima potrebna pomoć

Recimo da imam slike polovine figura. Ako mi kolege pošalju neku koju ja nemam dopuniću. Za ostatak ćete malo čekati.