Drugari, nas odmor se zavrsio! Divne utiske nosimo i bas nam je prijalo. Toliko da razmisljamo da dogodine ponovimo u istom periodu, ukoliko bude finansijski izdrzivo.
Najbitnije - nismo imali stomacnih problema iako smo jeli sve od reda, kako mi, tako i cerka. Vreme je bilo idealno, more toplo, bez vetra.
Hotel je fenomenalan, s razlogom ima odlicne ocene na Booking-u, Trip Advisor-u i slicnin sajtovima. Usluga, hrana, higijena - sve je vrhunsko. Kompleks je jako velik, neke delove smo obisli tek posle 5 dana. Suprug ima instaliranu aplikaciju koja meru predjenu kilometrazu. Prelazili smo po 5 km samo po hotelu, na putu soba - bazen - plaza - restoran. Eto koliki je hotel. Plaza je jako lepa, nema onog plicaka u nedogled, vec je normalna dubina. U ovom periodu nema velike guzve, uvek se mogu naci slobodne lezaljke. Kazu da je popunjenost hotela 60-70 %, dok je u sezoni bilo gotovo 100%.Sobe su uredne i ciste, mada ipak ne na nivou hotela od 5*. Ako trazimo dlaku u jajetu, zamerka moze ici samo na sobe. Kupatilo ogromno, tus kabina je kao odvojena prostorija, ulazi se kroz staklena vrata i tu je cak i prostor za sedenje. Terasa je prostrana. Ja sam dve nedelje ranije pisala mail hotelu sa molbom za sobu u prizemlju u centralnom delu hotela, sa bracnim krevetom. Za sve su izasli u susret.
Nekoliko bazena se greju i u njima je voda jako topla, izmedju 26 i 28 stepeni. U bazenima koji se ne greju je voda prilicno hladna. Dete je izludelo na toboganima, Boga mi i mi matori. Srecom, akva park radi samo 2 puta po 2 sata
Dorucak i vecera se sluze u glavnom restoranu, izbor hrane je ogroman, uglavnom je jako ukusno, ima i zacinjenih i nezacinjenih jela, postoji i kids corner. Riba im je fenomenalna, pojela sam ribe i patlidzana sto nisam za pola zivota. A ja nisam ljubitelj ribe. Na veceru mozete ici i u a la carte restorane kojih ima 8. Jedan od njih se doplacuje, ostali ne. Mi smo vecerali u italijanskom, beduinskom, meksickom i azijskom i svuda je klopa vrhunska, mozda samo u italijanskom prosecna, ali daleko od lose.
Ono sto je mozda i najjaci utisak su ljudi koji rade u hotelu. Svi su jako usluzni i ljubazni ali to ne deluje ni malo usiljeno. Domar nas je jednom zaustavio i pitao da li je sve u redu sa sokovima iz mini bara jer ih nismo pili
Animatori su posebna prica, ne staju od jutra do sutra. Cerkica se zaljubuska u jednog mladog, trsavog Egipcanina
Lokacija hotela nam se jako svidela, setali smo stazom pored plaze do susednih hotela i kupali se na plazi hotela Fort Arabesque. Korali i ribice su prelepi, toliko da smo zazalili sto smo isli na izlet sa delfinima i snorkelingom jer smo sve to, pa i vise videli u Makadiju.
Hurgada - not my cup of tea, isli smo poslednjeg dana, popodne, nakon check out-a iz hotel. Opet, mnogo je bolji utisak grad ostavio na mene nego pre 10 godina. Cini mi se da je dosta uredjenija i manje haoticna nego nekad. Ne znam da li je to samo nas utisak, ili je stvarno tako, dujaspasa?
Bili smo na izlet sa delfinima sa dva stajanja za snorkeling. To smo mogli i da propustimo. Nista posebno.
Let iz Bg-a je bio na vreme, u povratku je odlozen za sat vremena. Organizacija Way out-a je bila sasvim korektna ako izuzmemo vodica kog smo videli samo prvog dana u autobusu.
Ti bi bilo to, sve u svemu divan odmor, vec planiramo ponovo, i to isti hotel.