Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Nedelja, 03 Jul 2022, 03:27

Sva vremena su u UTC + 1 sat
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Zlatni Prag
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Septembar 2014, 18:27 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 05:46
Postovi: 3682
Lokacija: Beograd / Jagodina
Pol: Bata
S obzirom da smo se malo ućutali u opisima putovanja hajde da pokrenem temu o destinaciji za koju znam da ste je posetili i da ćete moći da dodate svoje utiske.
Povod za putovanje u Prag bilo je finale Fed Cup-a u tenisu koje su naše teniserke igrale u novembru 2012. Imao bih ponešto da napišem o našem mentalitetu, organizaciji i navijačima, ali s obzirom da je ovo forum o putovanjima ovde samo o tome.
Slika
Moj opis mogao bi da bude na temu šta videti u Pragu za jedan dan.
PRAG - ZLATNI GRAD
Nastanak Praga i njegovog imena vezuje se za legendu koja kaže da je princeza Libuša rekla: “Vidim visok dvorac čija slava doseže do zvezda. Ukoliko pođete tamo u gustoj šumi srešćete čoveka koji delje prag za svoju kuću. Na tom mestu podignite dvorac i nazovite ga po pragu koji čovek delje – Prag!”
Svoj epitet “zlatni”, Prag je dobio po pozlaćenim kupolama kojih ima jako mnogo. Naime, Karlo IV je u 14 veku naložio da se optoče tornjevi zlatom. Što je i učinjeno pa bi se ti tornjevi presijavali na Suncu i putniku namerniku još iz velike daljine, pa je tako grad dobio svoj "nadimak" Zlatni Prag. Neko je jednom pokušao da prebroji tornjeve grada i stigao do 560 i digao ruke. Dakle, grad tornjeva je veoma interesantan i po mnogo čemu jedinstven. Izuzetno očuvane srednjevekovne ulice i trgovi, vrtovi, palate, crkve, katedrale, fasade zgrada optočene zlatom i kitnjastim ukrasima i kaldrma.
Prag je glavni i najveći grad Češke Republike. Nalazi se na reci Vltavi i ima oko 1,2 miliona stanovnika. Od Beograda je udaljen oko 840 km.
Prag je osnovan u IX veku po dolasku Slovena u Češku i brzo je postao sedište kraljeva, od kojih će neki dostići i carski položaj u Svetom rimskom carstvu. Na taj način, Prag je u nekim periodima bio prestonica celog carstva. Grad je dostigao svoj zenit u vreme vladavine Karla IV, koji je izgradio Karlov most, Katedralu Svetog Vida, prvu gotsku katedralu u Centralnoj Evropi.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Zlatni Prag
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Septembar 2014, 18:31 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 05:46
Postovi: 3682
Lokacija: Beograd / Jagodina
Pol: Bata
PRAŠKI DVORAC – HRADČANI
Praški dvorac (http://www.hrad.cz" onclick="window.open(this.href);return false;) najveći je drevni dvorac na svetu. U njemu su tokom prošlosti stolovali češki kraljevi, kraljevi Sv. Rimskog carstva, biskupi, a danas je to dom predsednika Češke Republike i jedna od glavnih turističkih atrakcija odakle 'puca' predivan pogled na ceo Prag.
Tragovi dvorca datiraju još iz 880. godine i vladavine princa Borivoja, a prva građevina na tom području bila je crkva Device Marije. Današnja crkva sv. Jurja i katedrala sv. Vita potoču iz prve polovine 10. veka, da bi za vrijeme vladavine Karla IV dvorac dobio gotičke obrise i još čvršće zidine, koje su tokom veka nadograđivane.
1918. godine hrad postaje dom čehoslovačkog predsednika, kad se osniva i predsednička garda. Deo grada u kom se dvorac nalazi zove se Hradčany, a čije je ime s vremenom postalo i sinonim za češku politiku. Najpoznatije palate unutar dvorca su Stara kraljevska palata, Belvedere (letna rezidencija), palata Lobkowicz i Nova kraljevska palata. Od ostalih poznatih građevina tu su toranj Daliborka, Zlatna ulica, Škola jahanja i toranj Mihulka, gde se čuvao barut, a od prirodnih i umetničkih lepota izdvajaju se Kraljevski vrt, Južni vrtovi, Španska dvorana, Rudolfova galerija, te kraljevski dragulji i relikvije.
Hradčanima dominira gotička Katedrala Sv. Vida, koja je ujedno i najveća crkva u Pragu. Po nalogu Karla IV, 1344. godine počela je gradnja crkve Sv. Vita, koja je napokon završena skoro 600 godina kasnije. Toranj Katedrale je najviša tačka u Pragu, takođe je rozeta iznad glavnog ulaza najveća u Evropi.
Slika

Unutar katedrale sv. Vida nalazi se predivno dekorirana kapelica sv. Venceslava, na čijem se jugozapadnom delu nalaze vrata koja vode do mesta gde se čuvaju već spomenuti dragulji, čiji su najznačajniji delovi kruna sv. Venceslava, plašt za krunisanje, žezlo i 'kraljevska jabuka'. Vrata su zaštićena sa sedam brava, a ključeve čuva sedam najvažnijih ljudi u državi.
Slika

Crkva sv. Jurja (sv.Đorđa) isto je nekoliko puta nadograđivana, a osim unutrašnjosti, ističu se njeni tornjevi, od kojih je jedan deblji, a drugi tanji, pa ih stoga zovu Adam i Eva.
Slika

Slika

Najzanimljivija ulica u Pragu je Zlatna ulica. U Zlatnoj uličici sve su kućice male pa se morate saginjati i paziti da ne udarite glavom ili ne zaglavite u skučenom prostoru. Prema jednoj verziji, kuće je izgradio kralj Rudolf II za 24 svoja čuvara, a prema drugoj verziji ovde su živeli zanatlije, trgovci, umetnici i kraljeve sluge. Naziv “zlatna” ulica je dobila zbog kraljevih alhemičara i zlatara koji su ovde živeli krajem 17. veka. U kući sa brojem 22 je živeo Franc Kafka, i to od 1912. do 1914. U broju 12 živeo je snimatelj i filmski istoričar Josef Kazda. Kućica je puna starih filmova, malog bioskopa i razne druge opreme. U zidinama duž Zlatne uličice nalazi se muzej s impresivnom zbirkom oklopa, štitova, oružja i grbova.
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Na kraju Zlatne ulice nalazi se i muzej igračaka, ualznica košta 60CK, deca do 15 godina ne placaju ulaz.

Slika

Slika Slika

Ulaznice su potrebne za Staru kraljevsku palatu, crkvu sv. Jurja, Nacionalnu galeriju, Zlatnu ulicu, tornjeve (Daliborka, Mihulka...) i izložbu 'Priča o Praškom dvorcu'. Prodajnih mesta je nekoliko, poput informativnih centara pokraj katedrale sv. Vida, Zlatne ulice.

Slika

Predsednička garda ima ceremoniju smene straže, ispred ulaza u Prvo dvorište, svakih sat vremena od pet sati do 23h, dok se u podne smena odvija uz fanfare i zastave.
Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Zlatni Prag
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Septembar 2014, 18:38 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 05:46
Postovi: 3682
Lokacija: Beograd / Jagodina
Pol: Bata
Šta se još može videti u kompleksu Hradčani?

Rezidencija predsednika Češke
Slika

Crkva svetog Petra i Pavla
Slika

Paviljon za siromašne princeze koji je podigla Marija Terezija
Slika

Dom nadbiskupa – zanimljivost je da Češka ima 2 nadbiskupa; Miloslav Vlk nadbiskup Praga je nakon teške bolesti molio Papu da ga penzioniše i postavi drugog nadbiskupa, što je i učinjeno 2010, ali se čudesno oporavio i danas obojica nadbiskupa borave u ovoj zgradi
Slika

Bunar u koji su se bacale neverne žene. Na pitanje zašto i danas ne radi muškarci odgovaraju „zato što ne bi ostala ni jedna“, a žene „zato što nema nevernih žena“.
Slika

Kula Daliborka - nekadašnja tamnica
Slika

Panorama grada
Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Zlatni Prag
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Septembar 2014, 18:44 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 05:46
Postovi: 3682
Lokacija: Beograd / Jagodina
Pol: Bata
KARLOV MOST
Karlov most je najstariji gradski most, ujedno i najpoznatija gradska znamenitost, a povezuje Stari grad s drugom obalom Vltave - Malom Stranom.
Priča o Karlovom mostu počinje malo pre samog Karlovog mosta. Odmah do njega u 12. veku izgrađen je Juditin most, prvi kameni most preko Vltave. Međutim, Juditin most nije izdržao veliku poplavu 1342. godine i odlučeno je da će se graditi novi. Kamen temeljac položio je kralj Karlo IV, a to je učinio 5.jula u 9.13. 1357. Godine (igra brojeva 1-3-5-7-9-1-3-5-7).

Fotografija sa Karlovog mosta
Slika

Dužinom mosta nalazi se 30 spomenika religijske tematike, a posebno mesto među njima ima statua sv. Jovana Nepomuka. Prema legendi, kralj Vaclav IV. je sumnjao u ženinu vernost i tražio od Jovana da mu otkrije šta je ispovedala. On je to odbio, nakon čega je mučen i bačen u reku baš s Karlovog mosta. Običaj je dodirnuti spomenik i zaželeti nešto, jer kažu da će se želja ostvariti, a vi ćete se brzo vratiti u Prag. Desnu stranu spomenika, prizor bacanja Ivana Nepomuka sa mosta, treba dodirnuti za ljubav. Levu stranu spomenika, ispovedanje kraljice, za ostale želje.
Slika

Slika

Karlov most upečatljiv je po svoja dva gotička tornja na svakom njegovom kraju (koja predstavljaju ulaz, tj. izlaz). Kula Starog grada - predstavlja kapiju između Starog grada i Karlovog mosta. Jedna je od najlepših evropskih kula u gotskom stilu. Sadrži figure Karla IV i Venceslava IV, kao i izrezbarene ambleme teritorija koje su pripadale Karlovom carstvu.
Statua Karla IV pored mosta. U ruci drži dozvolu Pape za osnivanje prvog Univerziteta u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

STAROGRADSKI TRG
Starogradski trg je najstariji i najznačajniji trg u istorijskom jezgru Praga. Često je menjao imena. Iz njegove najranije istorije datira ime Veliki trg, neko vreme su ga zvali 'Stara tržnica (sajmište)', da bi sadašnje ime dobio krajem 19. veka.
Na njegovom sadašnjem mestu nalazila se tržnica još u 11. veku, da bi se Prag u 14. veku naglo počeo širiti na desnu obalu Vltave, što je označilo početak nastajanja ovog prekrasnog trga.
Ubrzo je sagrađena Starogradska većnica, kojoj je kasnije dodaz Astronomski sat, nešto kasnije sagrađen je Tynska crkva, a uporedo su se gradile i kuće. Starogradski trg postao je privredno i političko središte Staroga grada.
Na trgu se još nalaze i prekrasna crkva sv. Nikole, sagrađena u 17. veku, i spomenik Janu Husu, češkom reformatoru. Hus je bio učitelj, reformator i sveštenik, osnivač Moravske crkve. Borio se za ujedinjenje nacionalnih ciljeva i crkve, zbog svojih ideja je spaljen na lomači 1415. i postao je nacionalni heroj. Ispod spomenika Husu u sedećem položaju, nalazi se i spomenik Janu Palahu, studentu koji se na tom mestu zapalio 1968., u znak protesta zbog ulaska stranih trupa.
Slika

Starogradski trg je i popularno okupljalište. Osim masa turista koje se ovdje okupljaju, posebno tokom 'predstave' astronomskog sata, tu se se održavale demonstracije, slavili značajni događaji, a i mesto je održavanja Božićnog sajma.

ASTRONOMSKI SAT
Astronomski sat ili Orloj je srednjovekovni astronomski časovnik smešten u kuli na južnom zidu stare gradske većnice na Starogradskom trgu u samom centru Starog Praga. Najstariji delovi ovog sofisticiranog mehanizma, konstruisani su još 1410. godine, krajem XV veka dodat je kalendar a fasada je ukrašena gotskim skulpturama. U XVIII veku sat je dobio pokretne figure a u XIX figure apostola i konačan izgled. Krajem II svetskog rata delimično je oštećen u požaru ali su drvene skulpture i fasada obnovljeni već 1948. godine.
Orloj se sastoji od tri glavna dela – mehaničkog časovnika koji svakog sata pokreće figure apostola zajedno sa ostalim pokretnim figurama, astronomskog brojčanika koji prikazuje položaj Sunca i Meseca, zodijak i lokalno praško vreme tj. Centralnoevropsku vremensku zonu (CET) i kalendara sa medaljonima koji predstavljaju mesece u godini.
Orloj, zahvaljujući svom jedinstvenom mehanizmu i arhitektonskim linijama, predstavlja izuzetno atraktivnu i posećenu lokaciju u Starom Gradu kao i čitavom Pragu. Prema lokalnoj legendi grad će zadesiti velika nesreća ako se sat zapusti, pa se zato stalno održava u dobrom stanju – naravno brojni turisti čine sve to mnogo lakšim.
9. oktobra 2010. godine svečano je proslavljeno šest vekova od njegove konstrukcije.
Slika

TINSKA CRKVA
Jedna od najpoznatijih gradskih znamenitosti nalazi se na Starogradskom trgu. Zbog svoje arhitekture deluje pomalo bajkovito, kao i mnoge praške znamenitosti. Zanimljivo je da tornjevi na crkvi nisu simetrični, u skladu s tadašnjom praksom gotičke arhitekture, koja je trebala predstavljati i muški i ženski svet.
Tinska crkva u Pragu naziva se još i „Crkva Device Marije ispred Tyna“. Njena je gradnja trajala od 14. do 17. veka, a karakterišu je gotički eksterijer i barokni interijer. Iako izgleda kao da stoji u Starom gradu, crkva je fizički odvojena od Starogradskog trga školom, ipak njeni zvonici daju prepoznatljiv oblik istočnoj strani Staroměstskog trga. U crkvi je sahranjen danski astronom Tycho Brahe.
Tinska crkva je imala burnu istoriju, izgrađena je u 14. veku, a već idućeg veka se našla u središtu reformacijskih sukoba u Češkoj, kao utočište Husita. Kasnije su sagrađeni 80 m visoki tornjevi, a u kasnijim razdobljima nekoliko puta su je zahvatili požari.
Ako želite videti i unutrašnjost, ulaz se nalazi u arkadama na Starogradskom trgu i nije ga baš lako uočiti. Crkva je otvorena od utorka do subote u intervalima od 10:00 - 13:00 i 15:00 -17:00. Plaćanje ulaza nije obavezno, ali se obično daje 20 kruna u svrhu obnove i održavanja građevine.
Slika

Slika


Poslednji put menjao VlaMar dana Ponedeljak, 29 Septembar 2014, 18:50, izmenjena samo jedanput

Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Zlatni Prag
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Septembar 2014, 18:47 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 05:46
Postovi: 3682
Lokacija: Beograd / Jagodina
Pol: Bata
Malo neobičnog Praga!

„The hanging man“ je statua koja predstavlja Sigmunda Frojda u prirodnoj veličini. Predstavlja dilemu čoveka „živeti ili odustati“.
Slika

Još jedna zanimljiva skulptura istog autora (D.Cerni) je „The pissing man“ koja predstavlja dvojicu muškaraca koji uriniraju po bazenu u obliku Češke. Jedan to radi po Pragu, a drugi po Brnu.
Slika

Odmah po silasku sa Karlovog mosta nalazi se muzej srednjevekovnih sprava za mučenje - radi do kasno u noć što je ovom prilikom meni odgovaralo
Slika

Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Zlatni Prag
PostPoslato: Ponedeljak, 29 Septembar 2014, 18:48 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 05:46
Postovi: 3682
Lokacija: Beograd / Jagodina
Pol: Bata
SUVENIRI
Izbor je sličan onome u svim turističkim metropolama - figurice, drveni magneti, kape, majice i sl., a česte su i bočice Becherovke, češkog žestokog alkoholnog pića. Mnogi za uspomenu ili dar žele kupiti neko od poznatih čeških piva, poput Pilsner Urquella, Budvara (Budweiser) ili Krušovica.
Najbolje mesto za kupovinu suvenira su Havelske tržnice.
Slika

PREVOZ
Najvažnija karika praškog javnog prijevoza (http://www.dpp.cz" onclick="window.open(this.href);return false;) su 3 linije metroa (crvena, zelena, žuta), koje pokrivaju najvažnije delove grada. Tramvajska mreža takođe je vrlo razvijena i njome je premrežen gotovo celi grad. Autobusi uglavnom pokrivaju delove grada u koje ne stiže metro ili tramvaj.
Metro vozi do ponoći, a noću rade tramvaji i autobusi. Tramvaji noću centrom voze svakih 15-ak minuta, a periferijom grada oko 30 minuta. Autobusi noću voze svakih 30-ak minuta.
Cene karata su povoljne.
Redovna karta – važi 90 minuta od poništavanja – 32 CZK
Kratka vožnja – važi 30 minuta od poništavanja – 24 CZK
Dnevna karta – važi 24h od prvog poništavanja – 110 CZK
3-dnevna karta – važi 72h od rvog poništavanja – 310 CZK


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Zlatni Prag
PostPoslato: Utorak, 30 Septembar 2014, 11:59 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 11:48
Postovi: 2065
Lokacija: ... TEBI IH DAO SVE, ZA TEBE ZIVEO...
Pol: Bata
Садржајно,прегледно,фантастично. :bravo: Хтео сам и ја раније да отворим тему Праг,али ми било глупо да само слике качим,без детаљних описа.Сад кад је то урађено могу да кренем са качењем фотки. :smesko-levo-desno:


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Zlatni Prag
PostPoslato: Utorak, 30 Septembar 2014, 12:24 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 11:48
Postovi: 2065
Lokacija: ... TEBI IH DAO SVE, ZA TEBE ZIVEO...
Pol: Bata
Ево за почетак пар сличица,плод мог играња са телефоном :)

Slika

Slika

Slika

Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Zlatni Prag
PostPoslato: Utorak, 30 Septembar 2014, 12:25 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 11:48
Postovi: 2065
Lokacija: ... TEBI IH DAO SVE, ZA TEBE ZIVEO...
Pol: Bata
Slika

Slika

Slika

Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Zlatni Prag
PostPoslato: Utorak, 30 Septembar 2014, 12:25 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 11:48
Postovi: 2065
Lokacija: ... TEBI IH DAO SVE, ZA TEBE ZIVEO...
Pol: Bata
Slika

Slika

Slika

Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Zlatni Prag
PostPoslato: Utorak, 30 Septembar 2014, 17:41 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 05:46
Postovi: 3682
Lokacija: Beograd / Jagodina
Pol: Bata
Bravo Lunatic! Može li još neka slika "zgrade koja pleše".
Moje noćne slike su dosta lošeg kvaliteta, pa se izvinjavam zbog toga.

JEVREJSKA ČETVRT - JOSEFOV
Najmanja četvrt Praga, nekada je ovaj gradski trg bio jevrejski geto u gradu. Smešten između Starog grada i trga Vltava, Josefov sam po sebi predstavlja obeležje praške jevrejske zajednice. Glavna atrakcija trga je Jevrejski muzej, dragocena baština sadašnje Češke. Muzej je jedan od najboljih na svetu sa jedinstvenom zbirkom jevrejske umetnosti, tekstila i srebra koji podsećaju na jevrejsku istoriju. Ulaznica za muzej pokriva posetu starom jevrejskom groblju, svečanoj dvorani, staroj-novoj sinagogi, Meisel sinagogi, Pinkas sinagogi, španskoj sinagogi i Klausen sinagogi.

Najveći broj posetioca Jevrejske četvrti nije ni svestan „opasnosti” kojoj se izlaže. Sa tavana Staronove sinagoge (Stare-Nove sinagoge) posetioce posmatra par crvenih očiju. To je Golem – najpoznatije praško čudovište!
Ili tako bar priča kaže ...
U 16. veku, za vreme vladavine Rudolfa II jedan jevrejski rabin po imenu Lov živeo je u Pragu. Kao čovek koji je brinuo o svojoj zajednici, znao je koliko je situacija loša – praški Jevreji su napadani i proterivani iz svojih domova, a po zakonu su morali da nose žute trake kako bi se razlikovali od drugih žitelja „zlatnog grada”. Rabin je video šta mora da uradi – stvorio je Golema, ogromno čudovište napravljeno od blata iz Vltave koje će zaštititi Jevreje. Kako bi ga oživeo, Lov je na čelo tela od blata utisnuo reč „emet” što znači „istina”.
I u prvo vreme je sve bilo dobro – rabin je izdavao naređenja, a Golem ih je bespogovorno izvršavao i tako štitio praške Jevreje i četvrt u kojoj su oni živeli. Ipak, kako je vreme prolazilo Golem je sve više rastao, postajao je nasilniji, ubijao je ljude i širio strah po ulicama Praga.
Rabin Lov je doneo odluku – uspeo je da izbriše prvo slovo sa Golemovog čela i reč „emet” pretvori u reč „met” koja znači smrt. Čudovište se tako ponovo pretvorilo u beživotnu masu od blata i gline.
Tvorac Golema je telo sakrio na tavan Staronove sinagoge da bude oživljeno ako jevrejskoj zajednici ikada ponovo zatreba pomoć. Odande, on i dalje posmatra Prag i motri na one koji bi se usudili da unište njegov kvart.

Staronova sinagoga
Slika

Meisel sinagoga
Slika

Meni je pre puta na slikama impresivno delovala Španska sinagoga (ako vas ne mrzi potražite na internetu), ali mi radno vreme nije odgovaralo pa je nisam posetio.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 30 Septembar 2014, 23:10 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 11:48
Postovi: 2065
Lokacija: ... TEBI IH DAO SVE, ZA TEBE ZIVEO...
Pol: Bata
VlaMar je napisao:
Bravo Lunatic! Može li još neka slika "zgrade koja pleše".


Stavicu sutra jos slika.Nisam stigao danas.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Zlatni Prag
PostPoslato: Sreda, 01 Oktobar 2014, 10:21 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 11:48
Postovi: 2065
Lokacija: ... TEBI IH DAO SVE, ZA TEBE ZIVEO...
Pol: Bata
Ево ''зграде која плеше'' или ''Фред и Џинџер'' и свих углова

Slika

Slika

Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Zlatni Prag
PostPoslato: Sreda, 01 Oktobar 2014, 11:40 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 11:48
Postovi: 2065
Lokacija: ... TEBI IH DAO SVE, ZA TEBE ZIVEO...
Pol: Bata
Гужва на Карловом мосту

http://vimeo.com/107686216

Кад се шета попречним улицама Прага,онда може да се налети на нешто овако

http://vimeo.com/107684838


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Zlatni Prag
PostPoslato: Sreda, 01 Oktobar 2014, 15:06 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 11:48
Postovi: 2065
Lokacija: ... TEBI IH DAO SVE, ZA TEBE ZIVEO...
Pol: Bata
Надам се да вам неће сметати велики број слика Прага који следи :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat


Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

cron

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2019.