Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Subota, 18 Jul 2026, 13:49

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Ponedeljak, 04 Maj 2015, 20:07 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 23 Avgust 2014, 22:29
pefkari je napisao:
Slika za pocetak! Hvala ti na ovim recima, puno ti hvala! :ljubac: Izgleda da nam se emocije poklapaju! Ja stvarno "disem dok putujem" i putovanja mi trebaju kao vazduh, voda i hrana! Deo svakog su i "odlasci do negde", mirisi, ukusi, boje...kada o svemu tome pricam i pisem, ja ponovo prozivljavam situacije...mnogo mi je drago da si osetio tu "moju zicu" i radujem se sto si putem reci i slika "putovao" sa mnom! Kao sto volim da, na taj nacin, drugi putuju sa mnom, volim kada i ja, zahvaljujuci necijem opisu, imam utisak da sam bila na nekom mestu! Stvarno si me bas "pogodio"! Hvalaaa! :ljubac: :ljubac: :ljubac:

Пефка, све је тако како сам написао... Потпуно се разумемо...
Надам се да ћемо се некад негде и срести и причати о путовањима... :dance:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 04 Maj 2015, 20:41 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Pol: Seka
Nadam se i ja! :ljubac:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 04 Maj 2015, 21:11 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 08:04
Pefka, drago mi je što si uspela da odeš do tvog ostrva, makar i na 25h.
Hvala ti puno na lepom opisu i još lepšim slikama! Ima ih 200.000 (kako napisa Zmaja) ali sam u svakoj uživala. :romance-hearteyes:
Bilo je lepo putovati s tobom :ljubac:
Mogu da zaključim da je vredelo čekati, i zato još jednom :text-thankyouyellow: i :bravo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 04 Maj 2015, 21:17 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Daco, znam da si i ti cekala i da se bas oduzilo! Izvinite, svi, zbog toga! :ljubac:

Opet cu malo :op-op: i izraziti radost sto ste uzivali citajuci! Hvala na lepim recima i emocijama koje delimo! :ljubac: :ljubac: :ljubac:

Mozda "prikacim" jos koju fotku ovih dana! :smesko-levo-desno:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 05 Maj 2015, 11:40 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 12:38
Pef reci cu samo da sam uzivala citajuci i gledajuci slike :bravo: :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 05 Maj 2015, 13:37 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač

Pridružio se: Sreda, 01 April 2015, 13:19
Kornjaca je bila misterija svima. :smesko-gore-dole:
Moram da priznam da mi se posle ovih slika BAS ide na Tasos.
Prosle godine je jedan drug isao i vratio se sa ne bas poztivnim utiscima. Ja se smorila, kao da sam ja kriva za los provod. I jos mi kaze-Nemoj tamo da ides sada da ne pokvaris utisak koji imas!
Mi smo, kao sto sam vec rekla, bili tri puta preko agencija raznih, red je da odemo i u svojoj organizaciji. :) Posto je za ovu godinu letovanje vec donekle isplanirano, nista do sledece. :(

Bas se radujem sto ovde ima uvek svezih informacija o ostrvu koje mi mnogo volimo!
Hvala Pefkari! :op-op:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 05 Maj 2015, 14:11 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Nema na cemu, Sladjo! :ljubac: Ako ima nesto sto te interesuje, a znam da ti dam odgovor, rado cu to uciniti! Istina je da su i meni poslednja dva leta bila "nekako cudna"...od klimatskih promena, do medjuljudskih odnosa (mislim na one koji su celo leto na Ostrvu ili zive tamo)...ipak, ne bih menjala nista i zelim da idem opet, opet i iznova! :op-op:

A sta je to, konkretno, razocaralo tvoje prijatelje? Pisala sam mnogo puta da mi imamo samo jednu porodicu, koja je zahvaljujuci nasoj prici bila na Tasosu, a da nije bila nesto zadovoljna...ne znam razlog, ali, porediti jedan Jerisos i Tasos je nemoguce, pogotovo reci da je Jerisos lepsi! Ali, koliko ljudi, toliko razlicitih ukusa! :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 05 Maj 2015, 23:57 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač

Glavni problem je, cini mi se, sto su prvo obilazili Jonsko more. Onda im je neko rekao da je Mermerna plaza unistena, da je Giola prljava pa nisu ni isli na ta mesta. Ja bih otisla da se uverim, makar se i razocarala. Ovako, mnogo stvari nisu videli.
Nadam se da cemo i mi ponoviti u skorije vreme Tasos. Na prvom letovanju smo kupili dve soljice za kafu i ja sam jednu "sredila" malo posle toga. Muz je uredno svih godina pio iz svoje a onda sam ja nesrecnim slucajem sredila i nju. :D I sada je pomene bar jednom dnevno. Pod hitno cemo morati u nabavku.

Posle tvojih slika ne znam da li mi se vise ide na giros ili na kolace. :smesko-gore-dole:
Proslavih i jedan rodjendan uz te lepe kolace!
Taman da nam do dogodine preporucis dobar smestaj u Pefkariju. Mi smo bili u vili Litsa i rado bismo isli opet tamo ali ne znam da li se izdaje samo agencijama ili moze direktno sa njima da se dogovori.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 06 Maj 2015, 00:11 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Sladjo, rado bih ti pomogla oko izbora smestaja...samo, ja sam ti vise "za opisivanje" smestaja, jer ne znam sta koliko kosta...od starta (osim prve godine naseg letovanja na Tasosu) bili smo gosti hotela "Akti"...od 2004., koliko znam, renoviran je hotel "Elizabeth", pa sada svaki sprat nosi drugi naziv i znam ljude koji godinama unazad tu letuju...."Akti" je uvek, po mom misljenju, za razmatranje i ja ga ne bih menjala (trenutno je najbolji i prilicno skup)...hotel "Green Velvet" je renoviran, ali misljenja o njemu su podeljena...hotel "Thassos", u kome smo sada bili- sasvim ok....cist, prostranije sobe od onih na koje smo navikli, velike terase, ljubazna gazdarica, veliki ormani za stvari...sto se tice "Ka-pa-xi"-ja, bila sam unutra...meni je ok...jedino "Esperia", koja ima prelepu bastu, nije ono sto se u prici nudi...znam mnogo ljudi, koji su, posle 2-3 dana menjali smestaj...svi od reda su govorili da je pretesno u sobama...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 06 Maj 2015, 00:20 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač

Ove godine kada smo krenuli da planiramo letovanje, pisala sam na sve strane. Nismo mogli da se odlucimo gde cemo pa sam jedan mail poslala i nekome u Pefkariju. Rekli su mi da im je ceo jun rezervisan vec odavno, a ja sam pitala u martu. Ne znam sada koji je tacno bio hotel. Sada moramo sredinom juna pa nas je malo i vreme brinulo sto se tice Tasosa ali se nadam da cemo dogodine konacno ici u svojoj organizaciji. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 06 Maj 2015, 00:30 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Znas kako, sto se tice vremena, jun moze biti lepsi od jula (govorim bas o Tasosu)...od 2010. boravila sam u junu, julu i septembru...i, moje iskustvo i dozivljaj je da nema nikakvog pravila...jedino sto stoji je da, za junske i septembarske veceri i noci, treba imati ponesto toplije od garderobe...a sto se tice rezervacija, nasa gazdarica ("Akti") je i prosle i ove godine imala, jako rano (januar- februar) rezervacije za jun i septembar...svake godine me je zvala da dodjem u junu....sada mi je rekla da, jos, mogu doci da budem tamo do 20. maja! :cry:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 06 Maj 2015, 22:26 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač

Sada nesto mislim, vrlo je moguce da smo bas za Akti i pitali. Cene ne znamo uopste. Prosle godine sam tom drugu pomagala da pronadju smestaj ali njih je bilo puno a termin u sred sezone, tako da mi to nije dalo neku predstavu o cenama za nas. :)

U svakom slucaju, do naseg putovanja na Tasos, uzivacemo u slikama na forumu! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 08 Maj 2015, 10:17 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 17:42
Pefk, evo tačno sat vremena ispijam kafu i uživam u tvom putopisu. Svaku sam sliku prostudirala. Iako ih ima bezbroj, ne bi mi smetalo da ih je još toliko. Hvala ti za ovo, baš sam uživala. :romance-heartbeating: Osetila sam uzbuđenje gledajući slike iz Keramotija kada se trajekt približava. Uh! :romance-heartsthree:
Tasos izgleda kao ostrvo duhova u tom periodu, ali to mi se mnogo dopalo. Želela bih da ga vidim bez one letnje gužve i dreke. Samo da bude još malo toplije da mogu i da se brčnem.
Žao mi je što niste duže ostali. Kad si najavljivala povratak, pomislila sam "Pa gde ćeš sad?!".
Izvini što sam se skoncentrisala na Tasos. Znaš već....
Da sam sad u Solunu, otišla bih pravac na onu terasu hotela Electra (ako sam dobro zapamtila naziv) i ne bih ustajala ceo dan. U pravu su bili kad su ti rekli za pogled. Božanstven je!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 08 Maj 2015, 10:42 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 19 Avgust 2014, 23:47
Pol: Bata
Solun je, u ovo doba godine pa i za Uskrs, prepun studenata. Kafići uz obalu su krcati, teško je naći mesto... a hotel Electra Palace zbog pozicije deluje preskupo i nekako nedodirljivo za običan narod. Međutim, nije tako - potpuno je dostupan (mislim na terasu - restoran), lako se liftom popneš na terasu, niko te ne zagleda kako si obučen, cene su iste kao i u kafićima na obali.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 08 Maj 2015, 14:49 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Moja Vicky, kako je tek meni zao! :cry: Ali, znala sam da ce biti "kratko" i na to sam se pripremila! Cak, nisam bila sigurna ni da cu stici do Tasosa...tako da, SVAKI trenutak je bio premija!

Drago mi je da si uzivala! :ljubac: :ljubac: :ljubac:

Sto se tice uzbudjenja vezanog za trajekt, mislim da mi tu nema premca...kao "predigra"! ;) :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2025.