Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Četvrtak, 16 Jul 2026, 15:37

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:31 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Pol: Seka
Napisano: 03. jun 2010. - 23:39

Vec je 10.30 h, zovemo Nikanu...ali, ona je sprecena tog trenutka...idemo sami, ali ne u Limenariju, vec u Potos...u trenerkama krecemo peske...idemo pored "Kampinga Pefkari", prolazimo pored ulaza u hotel "Alexandra beach"....vidimo da je okrecen u zuto...spustamo se pored hotela "Sirines", pa levo ka glavnoj raskrsnici (desno se izlazi na ulicu uz more, gde su nacickani kafici jedan uz drugi)...idemo do najvece pekare, uzimamo neko fino pecivo sa sunkom i sirom...necemo mnogo, jer ubrzo idemo na rostilj...usput pazarimo neke sitnice za decu, ja kupujem kais...razgledamo-Potos je tih, malo je ljudi na ulicama, gotovo prazan..."El Greco" (restorancic sa girosom i raznim rostiljem koji drze dva brata- Grci) jos uvek ne radi....

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:33 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Napisano: 03. jun 2010. - 23:43

...idemo po Nikanu i Brku u Limenariju.. pakujemo pribor za rostiljanje i krecemo...prolazimo kroz sumovite predele...sunce se probija kroz grane drveca, prolazimo manastir, Aliki, Paradiso...odjednom skrecemo prasnjavim puticem...pa, nije mozda kao onaj do Mermerne, ali nije bas najsjajniji, auto nekoliko puta udara, dere o podlogu, prasina se digla...ali Zoki tvrdi "da nije strasno"! (gledam Nikanu u retrovizoru, smeskam se i kazem kako onda nece biti nikakav problem da odemo do Mermerne i Ipsariona....) Slika ..stizemo do placa na kome nas sacekuju ljubazni domacini Lena i Babis...bilo nas je desetoro (jedan grcki par, jedan srpski i 2 "mesana" sa dvoje dece)...domacin je vec raspalio rostilj, bacio meso...domacica je iznela salatu poput "grcke" sa dodatkom susenog paradajza (nesto zacinjeno, kao zimnica), nekoliko vrsta sireva, tzatziki, pite sa sirom, masline punjene papricicama (moje omiljene, kao da su znali!), jagnjeci kotleti, cevapi, kobasice od 3 vrste mesa, rebarca....i ne znam sta sve jos, jer meso gotovo nisam ni pipnula!)...zato je moja "jaca polovina" uzivala svim culima! Slika Uz to sam pila uzo, oni crno vino...zatim su iznete nama bar prve jagode ove godine i lokumadesi! Slika Slika Jagode su tako mirisale, bile su ogromne, socne i ukusne, a lokumadesi su se topili u ustima...da ne pricam-vecina ljudi koji su bili na Tasosu im znaju ukus! Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:34 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Napisano: 03. jun 2010. - 23:45

Deca su bila sjajna...uprkos velikoj razlici u godinama, lepo su se slagali, igrali fudbal, a onda nas je mali Dimitris "uhapsio"- jedino mi smo mu bili nepoznati, prvo nas je sarmirao nekim pogledima ispod oka, a onda je "presao u akciju": uhvatio nas za ruke (mm i mene), vodao nas po placu, brali smo cvece svim prisutnim zenama, a on je pricao malo na srpskom, malo na grckom...kupio nas je ocas posla! Slika Jurili smo neobicnog zelenog gustera i hteo je da ide sa nama kuci... Slika Posle nekoliko prijatnih sati, krenuli smo sa Nikanom u obilazak ostrva...

Resili smo da obidjemo sto vise plaza...ovog puta videli smo mnoge koje su za nas bile "nove"...znali smo za njih, pored mnogih prosli ko zna koliko puta, ali u obilasku nekih drugih mesta. Takodje, neke smo zeleli da vidimo ponovo...ali, vreme je bilo kratko, pa cu samo pobrojati redom onako kako smo ih obilazili...i staviti poneku sliku...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:35 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Napisano: 03. jun 2010. - 23:47

Prvo smo dosli do Alikija...neverovatno kako se slika "izmeni" kada ste na plazi u vreme kad nije sezona kupanja! Odjednom je delovala veliko...jer, bilo je par kupaca...i galebovi koji se suncaju umesto ljudi...jedino prvi restoran, koji drzi jedna Nislijka, je bio dupke pun...prisli smo vodi, pipnulča sam je i procenila da bi se mozda i moglo okupati, ali da se covek odmah presvuce iza toga...sunce je sijalo i scena je bila za slikanje! Slika Pila nam se kafa...razmisljali smo gde da odemo, jer je ovde bilo krcato...

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:37 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Napisano: 03. jun 201. - 23:49

Put nas je dalje odveo do plaze Thymonia i apartmana "Petra Mare"...vlasnice su sestre koje u Potosu drze pekaru-poslasticarnicu pored vile "Sotira"...Nikana je htela da pogleda njihove apartmane, a uz nju smo se "slepali" i nas dvoje (ja "naoruzana" aparatom, naravno!) Slika Dopustile su nam da slikamo sve sto smo hteli...obisli smo 4 apartmana, dvoriste, plazu...od njihove kuce stepenicama se lepo silazi na nju....docekalo nas je jagnje na raznju...i njima je bio praznik! Slika Ponudili su nas kafom (pravom, crnom, to je jedino mesto i jedini put da sam popila "nasu" kafu!) i kolacima iz njihove poslasticarnice...ne mogu da opisem koliko je bilo divno vreme! Slike koje smo napravili tamo su sjajne! Na toj plazi i u Rahoniju sam sakupila najvise skoljki i jezeva...smestaj je odlican, cisto besprekorno, unutra ima kamina u svakom apartmanu), mrezica protiv komaraca, deluje mi bas komforno...ispred kuce, iznad stena, tik uz more- dvoriste, sto i rostilj...oko kuce basta...mislim da je idealno mesto za 4 para sa decom od 5 godina navise...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:39 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Napisano: 03. jun 2010. - 23:51

Spustili smo se do plaze Livadi ili Manastirske...masline, koze i ovce...par ljudi koji pokusavaju da porinu camac ...i nas troje... Slika Plaza je bila potpuno u hladu, malo smo slikali...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:41 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Napisano: 03. jun 2010. - 23:52

Put nas je vodio pored hotela "Aeria"...stali smo da bar jednom vidimo kako izgleda...lepo, mirno...grade se nove zgrade, ali daleko je od mora...ima bazen, pogled prema moru i okolnim brdima je lep, ali...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:42 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Napisano: 03. jun 2010. - 23:53

Nastavili smo put, dosli do Notosa, pogledali odgore...delovalo mi je strmo, a vec sam se i umorila...trebalo je proci i kroz delove sa zbunjem, smrkavalo se i nije mi bas bilo do spustanja...s vrha smo napravili par slicica...

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:44 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Napisano: 03. jun 2010. - 23:54

Nastavili smo do plaze Roso Gremmos i tamo videli novi hotelski kompleks koji je u izgradnji...izgleda kao nesto jako fino...nekoliko bazena, hlad drveca...da vidimo jos kako ce urediti samu plazu...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:47 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Napisano: 03. jun 2010. - 23:56

Jos jedno stajanje- hotel "Kalisti", vlasnistvo bivseg Avgustosovog zeta...lep hotel, besprekoran toalet, ljubazno osoblje i divan zalazak sunca na terasi hotela...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vratili smo Nikanu kuci...prosetasmo Limenarijom, kupismo par poklona u radnji preko puta "Maliatosa"..prodavac je simpaticni Grk, bivsi nas student istorije (balkanolog) ... .. Slika

Vracamo se u hotel, hladno je, grejem sobu klimom, obucena uredno u pidzamu, sa prekrivacem preko nosa, gledam "Harija Potera", jer je jedino sto ima dobru sliku i mogu da razumem! Slika Zoki vam se javlja iz jedne od susednih soba koja moze da "uhvati signal" iz "Ka-pa-xija"...gladna sam, a nemam snage da se ponovo oblacim, pa mm mi donosi tople sendvice iz "Ka-pa-xija"...cini mi se da nista ne bi bolje "leglo"....

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:50 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Napisano: 03. jun 2010. - 23:57

Budimo se prilicno kasno (ovde sam spavala k'o beba!) i idemo u Limenariju na dorucak..."bugaca" i sveze cedjeni sok od narandze....sedamo uz more, ispod suncobrana, jer sunce pece...ali, samo 17 je stepeni i pod suncobranom- zima! Oblacim jaknu i cvokocem...ipak, more mirise, oseca se so sa kamenja...mmmmm! Nailaze autobusi sa starijim Grcima, koji, pored gomile restorana i pekara, sedaju bas oko nas! Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:52 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Napisano: 03. jun 2010. - 23:59

Jos malo Limenarije....

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:54 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Napisano: 04. jun 2010. - 00:00

Pocinju da galame, zavrsavamo dorucak, kupujemo lokumadese za kasnije i odlazimo do Metalie...kakav pogled! Za desetku! Slikamo se pored cuvenih horoskopskih znakova, ovog puta pomno proucavam i slikam SVE! Slika

Slika

Slika

Slika

Idemo do Pefkarija da se presvucemo za rucak....

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:56 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Napisano: 04. jun 2010. - 00:02

Buduci da Nikana jos nije slobodna, dogovaramo se da obidjemo Teologos i proverimo informaciju da je Augustosova taverna u fazi rusenja...tamo srecemo i Kostu, vlasnika taverne "Yatrou", Augustosa, obilazimo ovo mirno seoce...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Oktobar 2014, 01:57 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Napisano: 04. jun 2010. - 00:03

Selo Teologos

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2025.