Lep putopis i divne slike. Kefalonija je tako velika, da kad bi se svake godine vraćala, ne bih mogla da tvrdim da sam je upoznala. To je bila destinacija koju sam godinama želela da vidim, naravno ne zbog filma, njega sam gledala pred polazak. Prošle godine smo na "OOORUUUK"!, uspeli da se finansijski konsollidujemo i odemo do nje. Put je dugačak, prenoćili smo u Kalampaki, obišli Meteore i stigli dan ranije u Lasi, smestaj smo imali u vili Kekatos (odličan smeštaj). Na nasu sreću gazda nas je pustio u apartman i to bez nadoknade, pošto smo bili u prvoj smeni.
Valjda od silne želje da je vidim, malo sam bila razočarana, ona je zaista divlja...neprestano je duvao vetar koji u junu baš i ne prija. Pamtiću je osim po lepoti, po neverovatnom broju koza, vetrenjačama, fenomenalnom kozjem siru, dobrom vinu, neverovatnom broju Engleza, vetrenjačama....i svemu onom šti si ti u svom putopisu opisao.
Bilo je interesantnih trenutaka, doći u Karavamilos, baš u momentu kad pristiže sjajan ulov, tuna i sabljarka

Zateći se u manastiru sv. Gerasima, u trenutku kad se otvara ćivot,kad se može pristupiti moštima sv. Gerasima

Susresti se sa penzionisam moreplovcem, koji nas je pozvao u svoj rajski vrt, gde ima biljaka sa svih kontinenata, a kuću je napravio od materijala od kojih se prave brodovi.....neuništiva na kopnu. Četrvt veka stara, a beli se na suncu kao da je juče sagradjena.
Pri obilasku vinarije Robola, domaćica čuvši da smo iz Niša, počela je da pominje mnogo prijatelja koje ima u našem gradu, pošto je nekoliko puta dolazila ovde. Pričala nam je o vinim i posluživala, čini mi se revnosnije nego druge

.
Vinarija Robola
Drogarati pecina , gde se ponekad održavaju koncet, gde je moj dragi pri onom čudno svetlu uspeo da vidi ovog
živuljka
Drogarati pećina
Evo i kafane Kapetana Korelia u Agia Efimiji (lepo mesto)
Pogled iz kafanice
Meni su se lično mnogo dopale plažice Embisi i Fogi u blizini Fiskarda, ali mi je Anti Samos bila omiljena.
Fogi
Anti Samos plaža
Na čuvenom Mirtosu, lepota od mora.

Asos je sladak, ali spustanje do njega kolima, je prava umetnost...sitan vez u pravom smislu.
Fanari u blizini Argostolija, ponead izgleda spektakularno
Poziraju na sve strane
Motorizovani čobanin
Manastiri Agrilion i Kuperion
Agrilion
Kuperion
Propustio si da vidiš
OVO
Biće prilike da ponovo odeš do ove divljakuše. Čeka ona, ni zemljotresi joj ne mogu ništa