VlaMar je napisao:
Budi obazriva prilikom naručivanja i gledaj u kom delu jelovnika se gulaš nalazi.
Veća je verovatnoća da se ćeš pod imenom gulaš dobiti nešto što više odgovara čorbi sa mesom, a ne jelo koje je nama asocijacija za gulaš.
U jelovnicima sa engleskim prevodom
Hungarian goulash označava ono što tražiš.

Malo skuplji restoran, 25-30e po osobi, uglavnom se jede meso, ali je atmosfera jako zanimljiva Sir Lanselot.
U svakom slučaju u Budimpešti nećeš ostati gladna, hrana im je ukusna i jeftina i za naše pojmove.
Videli smo taj njihov "gulaš", tj običnu čorbu od mesa, ali uspeli smo da "nađemo" željeni gulaš odmah prvog dana u onom jeftinom rastoranu!

Upravo tako, u Budimpešti čovek neće ostati gladan, pre će biti da ne zna gde pre da jede. Posebno mi se sviđa što pored pravih restorana, na svakom koraku ima da se uzme klopa s nogu! Na kraju nismo ni bili u Sir Lanselot restoranu, možda neki drugi put. Bili smo u nekom drugom, ali nadam se da ću to uspeti da napišem u mom budućem opisu našeg putovanja.

Uskoro...
