Ove godine sam pravila "mermerna jaja", jaja u lukovini i u crvenom kupusu. Crveni kupus i lukovinu sam skuvala prethodno vece i ohladila, sipala u staklene tegle i ostavila u frizideru, do ujutro. Jaja u lukovini, sa listicima mirodjije, persuna, celera, peruskama mladog luka (u najlon carapi) su ispala fantasticno! Kuvala sam ih kao i uvek- dok provri na najjacoj temperaturi, a onda 10 minuta na srednjoj. Isto sam uradila i sa vodom od crvenog kupusa. Ispala su bas lepa plava jaja. Ostavila sam da se jaja iz lukovine i kupusa ohlade u tim "farbama", da bi primila bolju boju.
Za "mermerna" sam odvojila toliko lukovine, koliko sam mogla da uguram u blender, samlela ga...onda sam sveza jaja provlacila kroz hladnu vodu, uvaljala u seckanu lukovinu, pa pazljivo spustala u "carape"...kuvala sam ih klasicno, neka u lukovini, neka u vodi od crvenog kupusa, neka u zelenoj boji. Dobila sam divno isarana jaja!
Po nekoliko je bilo ofarbano u crvenu, zutu, zelenu boju, nekoliko "na pari" i desetak u "dekupaz" tehnici.