Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Petak, 29 Mart 2024, 16:44

Sva vremena su u UTC + 1 sat




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 502 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Ponedeljak, 28 Januar 2019, 21:37 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19554
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
"Iskopace nju Bili!" :mrgreen:

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Četvrtak, 31 Januar 2019, 17:47 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19554
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
"One" pogacice se , sada vec, spremaju gotovo na dnevnom nivou! A nestaju na- trenutnom! :mrgreen:

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Četvrtak, 31 Januar 2019, 21:45 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 19:22
Postovi: 15619
Lokacija: Tu... i tamo
Pol: Seka
Jesi li probala da ih pokvariš čvarcima?
Susamom/kimom?
Rendanim kačkavaljem...

Prekidam, inače odo u kujnu... :lol:

_________________
Mislim PLAVO 8-) Slika Slika Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Petak, 01 Februar 2019, 07:26 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19554
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Nisam, ali hocu! :mrgreen:

Menjala sam samo "vrstu masnoce" i vrstu sira...svaki put je ispalo super! Drugarica , koja je dobila recept, stavljala je susam...

Razmisljam kako da odredim kolicinu cvaraka i da li treba da izbacim margarin/puter...nelogicno mi je da ostaje tolika kolicina masnoce...da li uz mlevene cvarke ide samo brasno?

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Petak, 01 Februar 2019, 10:43 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 19:22
Postovi: 15619
Lokacija: Tu... i tamo
Pol: Seka
Ne izbacuj.
Ako su to regularni, masni čvarci, pola masnoće menjaš čvarcima,
Ako su duvan čvarci, samo ih dodaješ, trećinu količine masti, a ne izbacuješ ništa

_________________
Mislim PLAVO 8-) Slika Slika Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Subota, 02 Februar 2019, 07:44 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19554
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Hvalaaaaa! :ljubac:

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Utorak, 05 Februar 2019, 07:44 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19554
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Jack, izvini, objasni mi jos jednom: pola margarina/putera menjam cvarcima....u smislu, umesto sira- 300 g cvaraka+ pola masnoce-cvarci....iliiii, samo pola masnoce da bude "u cvarcima", tj. 125 g masnoce, 125 g cvaraka i 350 g brasna...i to je to...?

Btw, juce, zamalo, da kupim cvarke u "Zlatiborcu"! Za pogacice. Pa, da li znate posto su?! Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Utorak, 05 Februar 2019, 07:58 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 19:22
Postovi: 15619
Lokacija: Tu... i tamo
Pol: Seka
Ja sir nit izbacujem nit skraćujem.
300g putera i 300g čvaraka a bez sira bi za nas bilo previše masno, a i sir mu daje malo strukture.
Samo onako kako sam napisala, ako su masni čvarci, pola putera zameni čvarcima, ako su duvan, samo ih dodaješ na sve
:ljubac:

_________________
Mislim PLAVO 8-) Slika Slika Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Utorak, 05 Februar 2019, 14:45 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 20 Avgust 2017, 19:46
Postovi: 129
Lokacija: KS
Pol: Seka
Da l bi ove pogacice mogle sa brasnim od spelte?
I kad se kaze feta sir - da li se misli na sir koji se kod nas prodaje kao feta, onaj mekani ili na pravu tvrdu grcku fetu?


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Utorak, 05 Februar 2019, 15:06 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 19:22
Postovi: 15619
Lokacija: Tu... i tamo
Pol: Seka
Nisam probala nikad ništa sa speltom.
Ražano mora da se meša, jer testo neće da naraste ako nije bar 50% belo i/ili projino.

A sir ja stavljala koji god sam imala pri ruci, čak i švapski... svaki mi bio dobar.
Samo pazi koliko je slan. So se dodaje u testo na kraju, probaj pre nego što posoliš (ako ti nije bljak - moja mati nikad nije mogla da proba testa, a meni ne smeta komadić)

_________________
Mislim PLAVO 8-) Slika Slika Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Utorak, 05 Februar 2019, 15:23 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19554
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Ladybird, misli se na "nasu fetu"...nisam jos probala sa tvrdjim i slanjim sirom, ali probacu!

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Utorak, 05 Februar 2019, 16:16 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 20 Avgust 2017, 19:46
Postovi: 129
Lokacija: KS
Pol: Seka
Probacu sa speltom, ona je najslicnija psenicnom brasnu i sa domacim mladim sirom.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Subota, 22 Jun 2019, 14:05 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19554
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Indijaneri

Ovo je izdasan, dosta sladak i lep kolac. Ima 4 "sloja": socnu koru, zuti fil, sam od belanaca, cokoladnu glazuru. Brzo se pravi.

Kora:
6 jaja
200 g secera
1 dl ulja
140 g brasna
1 prasak za pecivo
2 kasike kakaa
5 kasika jake kuvane crne kafe (ohladjene)

Umutiti 6 zumanaca sa secerom, dodati kakao, prasak za pecivo ulje, ohladjenu kafu. U sve lagano umesati brasno i sneg od 6 belanaca. Ispeci koru i ostaviti je u tepsiji. Za ovu kolicinu materijala potrebna je tepsija srednje velicine.

Zuti fil:
4 zumanca
200 g secera
1 vanil-secer
2 kasike brasna
2 dl mleka
200 g margarina

Umutiti zumanca sa secerom, vanil-secerom i brasnom i skuvati u 2 dl mleka. U prohladjen krem dodati umuceni margarin i sve dobro umutiti.
Fil rasporediti preko kore.

Sam od belanaca:
4 belanca
300 g secera
1 dl vode

Umutiti belanca. U isto vreme staviti secer i vodu da se kuvaju. Cim provri, skinuti sa sporeta. Sipati "kap po kap" u umucena belanca i mutiti bez prestanka, dok se ne napravi sam.
Reci cu samo svoje iskustvo niti mora da bude "vreo-vreo" sirup, niti mora da se muti pola sata, "dok se masa ne ohladi". Provereno! :mrgreen:

Glazura od cokolade:
70 g cokolade (ja stavila 100)
2 kasike secera
3 kasike vode
20 g margarina


Nadjite dublju tepsiju ili pleh, da lepo "sve stane" i moze da se lepo razmazuje svaki sloj.

Prijatno! :smesko-gore-dole:

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Utorak, 25 Jun 2019, 20:26 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19554
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Vocna baklava


Fil:

4 jajeta
4 kasike secera
1 casa jogurta
1 casa ulja
1 prasak za pecivo

500 g kora za pite

voce po zelji- visnje, maline, kupine, jagode, rendane jabuke ili mak

Ako stavljate mak, 300 g maka prokuvati sa 1 soljom mleka.

U tepsiju slagati kore i svaku premazivati filom. Kada potrosite polovinu kora, slozite voce, pa nastavite da redjate i filujete kore do kraja, dok sve ne utrosite.

Ispeci baklavu, pa je iseci na parcice i zaliti sirupom.

Sirup:

3 case secera
1 i po casa vode
sok od pola limuna

Skuvati sirup ranije, da se prohladi dok se baklava ispece. Preliti ohladjeni sirup preko ispecene baklave.

Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Utorak, 25 Jun 2019, 20:40 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 19:22
Postovi: 15619
Lokacija: Tu... i tamo
Pol: Seka
:ljubac:
može li i limun-krem?

_________________
Mislim PLAVO 8-) Slika Slika Slika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 502 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat


Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 19 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2019.