Ufff!
Prvo su me Del i zene sa manjom decom nasmejali...do suza...a onda su me Jela, VlaMar, Teddi i Duja- ubili u pojam!
Ali, da se ova noc zavrsi veselije, uskacem-ja!
Probacu, opet po secanju, sve, ili bar vecinu vas, da pomenem...odgovorim na postavljena pitanja..sve radnje radim!
Ovako:
1.
Gigi, sreli smo malopre apotekara iz Limenarije, naseg druga, sutra cemo znati kada moze da stigne mleko koje trazis!
2.
Jeco, drzi se, k'o Boga te molim! Nedavno na netu nadjoh tekst, koji kaze da je crni kim jako dobar "protiv TE"! Molim te, ukucaj i prouci to!
3.
VlaMar, 
,

, pricali smo, mnogo puta, na temu "nasi roditelji i mi-deca"...i, uvek se setim onog, vise puta postavljanog teksta sa neta, koji govori o tome da imamo strpljenja sa svojim ostarelim roditeljima, kao sto su oni imali sa nama, kada smo bili mali i zapocinjali svoj zivotni put...i onda mi se uzburkaju osecanja, do kljucanja! Ima tu i bola, i ljubavi, i sete, i besa, i nemoci- svega!

Sto kaze Duja (a, verujte mi- svaka joj je na mestu, samo ste vi ovde, vecinom, dosta mladji od nas..."kad porastete, kaz'ce vam se"!

...ovde ne zelim da kazem da ne znate sta je zivot, ali, verujte, svakoga dana, kako vreme tece, uveravam se u ispravnost i istinitost mnogih reci cutih od roditelja, starijih uopste! Narocito mi mamine reci postaju "kristalno jasne", sa protokom vremena!
E sad, to sto sam ja bila dete "po PS-u", sto sa mnom nisu imali nikakve muke, vec sam bila i "rezervni, vrlo odgovorni roditelj" i svojoj mladjoj sestri, sto sam sve sto radi VlaMar i ja radila kada su moji roditelji bili fizicki bespomocni ( a sa tatom imamo svakodnevnu "igranku" poslednjih godinu i po!)...paaa, "sve ce to narod pozlatiti"! Iz ove koze se nema gde!
4. Drage mame i tate, Ivan i ja smo, ponovo, potpuno saglasni! Ivane,

! Jeste da oko male dece ima puuunooo posla, ali i uzivanja! Toga cete tek postati svesni kada porastu, pa neke druge problematike budu aktuelne! Verujte!

Ponovicu, po ko zna koji put- meni je gajenje dece bilo "pesma reke", a imam "i jedno i drugo" (mnogi mozete da se podelite u tabore: "muska", protiv "zenske" dece!),

Uzivala sam u svakom trenutku njihovog odrastanja i jedina muka koju sam imala su bile decje bolesti, poneka povreda i sinovljev upis u srednju skolu)...priznacete, spram, 3 decenije "majkovanja", to je sitnica!

Provela sam, sama sa njima, "mnogogodisnja" letovanja i zimovanja, a znate koliko mi je samo pakovanje stresno! Zamislite moje pakovanje, pa jos dva "decja"! )

Sto rece Jela, posle svega ostanu anegdote, na koje se smejemo i zezamo!
Mislim da sam ovim elaboriranjem "zaokruzila" pricu o "tuznom i ruznom"!
Sada idemo na onaj opusteniji i veseliji deo!