Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Petak, 25 Septembar 2026, 23:16

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 1880, 1881, 1882, 1883, 1884, 1885, 1886 ... 7034  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Utorak, 26 April 2016, 13:26 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 23 Avgust 2014, 23:29
VlaMar je napisao:
Prepoznao sam stanicu metroa.

:whistle:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 April 2016, 14:16 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Pol: Bata
http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/14 ... -31-godinu

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 April 2016, 15:40 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
https://www.youtube.com/watch?v=Lgtulouxc1o
https://www.youtube.com/watch?v=Sui_zK_A49I

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 April 2016, 15:52 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Pol: Seka
petronije je napisao:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Otkad je seks- "incident"?! :shock: :haha:

Meni su bas slatki! Bas su opusteni! (da li je moguce da im, bas niko, nije smetao?!) :mrgreen:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 April 2016, 15:53 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
petronije je napisao:
milenaidaki je napisao:
ali kada se sve izračuna, izađe više nego duplo skuplje nego letovanja u Grčkoj. :( To automatski otpada.

Ти немој све да израчунаш и решен проблем :smesko-gore-dole: !

Što je najgore i nisam sve računala! :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 April 2016, 15:54 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

pefkari je napisao:

Meni su bas slatki! Bas su opusteni! (da li je moguce da im, bas niko, nije smetao?!) :mrgreen:

U prošlim veku je poljubac u javnosti bio "inceident", pa je sada postalo normalno, tako će i sa ovim biti... :mrgreen:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 April 2016, 15:55 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Zivela ljubav! "L'amour toujour!" :mrgreen:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 April 2016, 15:59 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

milenaidaki je napisao:
pefkari je napisao:

U prošlim veku je poljubac u javnosti bio "inceident", pa je sada postalo normalno, tako će i sa ovim biti... :mrgreen:

Шта ће људи. Притерало их :haha: :haha: :haha: .

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 April 2016, 16:01 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Још два дана...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 April 2016, 16:01 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Da..."nuzda" je- "nuzda"! :shhh: :mrgreen:
Samo, kako se "ova" zove"? Nije ni "mala"...ni "velika"... :haha:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 April 2016, 16:06 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 April 2016, 19:56 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Najvaća nužda! ;)

Petronije, je l to brojiš koliko ima dana do produženig vikenda? Nisam shvatila, radiš li ti?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 April 2016, 20:46 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Radi Petronije sigurno, pogledaj samo njegove dnevne postove, prvi u 07:59, poslednji u 16:01 ;)

Dobro veče :romance-grouphug:

Evo još malo slika Barselone, malo drugačijih od onih koje će se naći u putopisu.

Koliko god puta da letim avionom meni je najlepši trenutak kada se nalazim iznad oblaka, a ovog puta sam dočekao i zoru tako

Slika

Slika

Ovo drvo pomorandže se nalazi u parku

Slika

I ova slika je iz parka Ciutadella

Slika

Ovako španski penzioneri provode dane na plaži

Slika

Scena iz Katedrale - U vrtu katedrale i danas žive guske, 13 njih; u srednjem veku bi guske svojim gakanjem odale svakog lopova koji bi po noći hteo ući u katedralu i opljačkati je; ta tradicija držanja gusaka uz katedralu održala se sve do danas.

Slika

Scena iz Sagrade Familia - tekst molitve ispisan je na 50 jezika, pa i na srpskom, na audio guide-u se može preslušati i na našem jeziku

Slika

Scena iz muzeja pomorstva - ovo ja pokušavam da rešim kviz i da obučem i opremim oružjem gusare sa različitih meridijana; takođe i da sprečim svaku insinuaciju na scenu iz metroa, ja imam nešto veći stomak, a manje kose

Slika

Poštanski sandučići

Slika

Ćurosi - nacionalni kolač, jede se rukama i umače u toplu čokoladu; pa onako, meni je ipak turski oblik ili ti tuljumba lepši

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 April 2016, 21:20 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

VlaMar je napisao:
... takođe i da sprečim svaku insinuaciju na scenu iz metroa, ja imam nešto veći stomak, a manje kose...

:haha:

Hajde, hajde, nemoj sad da se vadis! :lol: ;)

Moram da uradim ovo- :op-op: :op: :op-op: :op: :op-op: :op: ...pa vise puta...ne mogu jos da pricam... :shhh:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 27 April 2016, 01:33 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
dujaspasa je napisao:
Petronije bolje skloni ptičice, :Deki-R-4: će nam pobeći!

petronije je napisao:
Готово сад. Не уклапа ми без слике у концепт фабуле у поруци.
Неће наш Дејо четворка да се љути. Јел тако Деки?

Ma jok bre niski otkud ti to ?!! :angry-cussingblack: Nema me neki dan na ostrvu pa kad stigoh pravo na pticurine. :shock: Ja zbog njih bezim u potpalublje propustajuci onaj najlepsi prvi susret nakon godinu dana sa nasim ostrvom. Samo da mi je malo ovih zelenih ingerencija,sve bih ja te galebe banovao. ;) :D

Inace ovih dana me nije bilo iz veoma opravdanih razloga. Nakon godinu dana od prvog predloga jedne sjajne ideje ovog vikenda smo uspeli da organizujemo i napravimo reprizu rekreativne nastave u prirodi. S'obzirom da smo se pre dve godine ponovo sastavili a nakon celih 26 godina u skoro kompletnom sastavu,moja odeljenska zajednica iz osnovne skole je ponovo postala "aktivna". :clap: Pritom moram da naglasim da vecina nas muskih ili ti decaka nije ni prestajala sa druzenjem ali smo sada uspeli da okupimo i devojcice,doduse sad vec zene ali dobro. :confusion-shrug: Za ovu pricu one ce ostati devojcice. ;)
Te davne 1984 godine bili smo 4. razred i isli smo na rekreativnu nastavu na Mitrovac,podrazumeva se na najlepsoj planini Srbiji na Tari. :romance-heartbeating: Potonjih godina smo isli na eskurzije diljem nase lepe SFRJ ali se bojim da cemo te reprize u ovoj situaciji malo teze izvesti. :naughty: Mislim da vise u tim regijama nismo tako dobrodosli kao sto smo nekad bili. :think: Ipak mi smo odlucili da krenemo redom od 4.osnovne a dokle cemo stici saznacete vec u narednim godinama,kako i sama originalna hronologija nalaze. :dance:

Ideja za ovu avanturu je dosla proslog avgusta,nakon povratka sa mora a kada bi drugo, na proslavi rodjendana jednog od nasih drugara. Uz rostilj i poneko pice u neko sitno doba te vrele letnje noci pade nam na pamet u tom momentu ova luda ideja. :idea: Svi smo kao jedan prihvatili dok su zene malo negodovale jerbo smo njih izbacili iz ove akcije.Jednostavno nijedna od njih nije bila deo nase odeljenske zajednice pa samim tim i nema kartu za ufur na ovu "zurku". :hand: Zauzvrat smo im obecali neke druge avanture do kojih ce nadam se kad tad i doci. :pray:
Konacan dogovor je pao poslednjih meseci kao i tacan broj clanova ekipe koja je mogla da se odazove ovom izazovu. Ovu pricu je mnogo lakse dogovoriti nego li sprovesti u delo, ipak smo sada svi do jednog (jedne) porodicni ljudi i zbog silnih obaveza nije bilo lako naci priblizno odgovarajuci termin. :think: Odluka je pala da to bude protekli vikend 22.04 -24.04 leta Gospodnjeg 2016. Tri carobna dana su bila vec u najavi. :roll: Smestaj smo resili kod nasih prijatelja Ive i Jasmine u dve planinske kuce na Mitrovcu tacnije tu malo pored u naselju Krnja Jela. Odatle sam vec postavljao neke fotke ovde a i putopis sa visegodisnjim iskustom iz te regije poodavno dugujem. :oops: Ali o tome cemo nekom drugom prilikom. Da ne zaboravim radni naslov ove ture je bio: Mitrovac '84 - '16 nastava u prirodi. :P Pritom smo svi imali majce na kojima je isto ovo pisalo plus na grudima 8/1 u srcu. Oko vrata su bile legitimacije sa nekim nasim zaduzenjima i nekim karakterima vezanim za svakog ponaosob. :lol: Kada mi Sirena to uslika postavicu da vidite kako je to izgledalo.

Sama brojnost clanova odeljenske zajednice bitno umanjena ali dovoljana za dobru pricu o vremenu nekad i sad. Sest decaka i cetiri devojcice generacije 73' osnovne skole Sava Kovacevic je krenulo na put kojim smo nekada davno hodili. :romance-grouphug: Ranom zorom u petak smo se sa dva automobila uputili ka Mitrovcu. Odlukom vecine kretasmo se daljim putem kako bi se posetila neka nova znamenita mesta (citaj kafane) koja smo u medjuvremenu upoznali. :D Maksimalno zezanje i strasna energija nas dovode u rane poslepodnevne sate na Mitrovac. :dance: Mnogi iz ove posade od 84 nisu bili na Tari pa je na njih sve ovo delovalo jos cudnije i verovatno zanimljivije. :)

Necu vam sad nasiroko opisivati sta je se sve tamo dogadjalo trebalo bi mi mnogo strana foruma ali smo uspeli sve sto smo u nacelu dogovorili i da ostvarimo. :handgestures-thumbup: Pokusali smo da obuhvatimo kompletan program nekadasnje rekreativne sa svim sadrzajima i stazama kojima smo tada hodili. Igrali smo cak i derbi koji je ovekovecen na snimku,taman nas je bilo tri na tri crno i crveno bela. :greetings-clappingyellow: Utakmica je trajala cela dva minuta,toliko smo izdrzali nakon silnog ica i pica, i zavrsena miroljubivo 0:0. Kuriozitet je da je se i te davne 84 godine dok smo bili na rekreativnoj derbi ali onaj pravi takodje zavrsio 0:0. Ima valjda neke simbolike ko ce ga znati. :confusion-shrug: Arljackinje barljackinje,bagminton,lastis i kockice samo ovaj put bez trulih kobila su igre koje su i sada bile na programu. Doduse izostavili smo i pravljenje herbarijuma. :snooty:

Tri dana totalne opustenosti velikih i jakih emocija ,secanja na vreme kada smo se upoznali i gradili svoja prva prijateljstva. :romance-inlove: Bukvalno smo rasli zajedno,zaljubljivali se i dozivlavali kasnije svoje prve velike zivotne uspehe kao i neuspehe. :greetings-clappingyellow: Iznedreni iz nekog divnog vremena zajedno smo postajali ljudi. Malo je reci da nam je bilo lepo ovo stanje vam ne mogu jednostavno recima opisati,valja to doziveti ali i preziveti. :romance-heartbeating: Mislim da smo se za pomenuto vreme svega setili i podsetili sta smo bili i dokle smo dogurali. :roll: Na kraju smo valjda zajednicki i zakljucili,da smo posle svega ostala ista ona deca kao i te davne '84 godine. Nije se tu mnogo toga promenilo. :naughty: Zahvaljujuci igri sudbine,dobrom ucitelju ili samo pukoj slucajnosti ostali smo ono sto smo tezili da budemo,dobri i vecni prijatelji. Ova predivna emotivna prica nakon vise decenija nam je samo to i potvrdila,da smo ipak nesto vredeli te da nismo zalud potrosili sve ovo silno vreme od tada do danas. :clap: Taj osecaj me jos uvek drzi i kako stvari stoje nece me skoro napustiti. :romance-grouphug:

Dobra vam noc ostrvljani . . .

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 1880, 1881, 1882, 1883, 1884, 1885, 1886 ... 7034  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.