Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Sreda, 11 Septembar 2024, 19:09

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Uranopolis
PostPoslato: Četvrtak, 29 Avgust 2024, 19:23 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 13:38
Pol: Seka
Nema razloga da se izvinjavaš, trebalo je ja da izravnam ali kad kačim sa telefona teško...

Kad već pomenuh Jerisos da nastavim u tom pravcu. Na gradsku plažu smo svratili pri dolasku na Atos. Nisam mogla da dočekam da stignemo do Uranopolisa. Sliku nemam da vam to i dokažem ali verujte mi na reč :) Pera je pisao o Jerisosu tako da slika na forumu ima. Ja ću samo okačiti koju svežu sa plaže Kakudija koja je zanimljiva i takođe je u blizini Jerisosa.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 29 Avgust 2024, 21:11 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Jedan dan smo odvojili za obilazak Amulijanija. Trajekt polazi iz Tripitija i vozi 15-tak min. Cena za auto i dve osobe, u jednom smeru je, čini mi se 17eur. Otišli smo prvim trajektom koji je išao u 10:15h. Treba izbegavati vikend jer su tada gužve za trajekt velike a ne staje baš puno automobila i ako ih pakuju kao sardine.

Slika

Slika

Slika

Prvo smo krenuli ka čuvenoj Alikes plaži ali kada smo videli koliko osoba deli jedan metar kvadratni, odmah smo se okrenuli i nastavili dalje. Nismo čak ni slikali tu plažu jer je mene zgrozila ta gužva! Plaža je lepa, da se razumemo, ali kad je prazna. Tamo se ležaljke rezervišu par dana unapred :doh: Cene ne znam ali sam čula da je prvi red 50eur. :shock: Ako su slagali mene i ja lažem vas :lol:

Na drugoj strani nas je dočekala Agios Georgios, na oko 3,5km od luke. Ova plaža je dugačka, deo koji je u hladu pripada kafiću. Tu su ležaljke po ceni od 10eur plus konzumacija pića obavezna. I levo i desno od ovog kafića ima mesta za nas sa sopstvenom opremom. Na drugom delu ove plaže, nalazi se restoran-bar Gripos.

Slika

Slika

Slika

Slika

Ako posle plaže Agios Georgios nastavite vožnju još oko 400-500m, naići ćete na plažu Megali Amos. Divna plaža! Peščana, sa postepenom dubinom i kristalno čistim morem. Levi deo plaže, gledano prema moru, pripada kafiću Island. Kafić na plaži ima ležaljke i čini mi se tuš, levo i desni deo od kafića je slobodan. Parking na ovoj plaži je veliki i uglavnom je u hladu. Sa desne strane plaže postoji restoran uz more, ali na blagom uzvišenju odakle se pruža lep pogled na more. U vreme ručka je bila gužva, nije bilo slobodnog stola pa smo klopali u kantini na plaži koju drži neki ljubazni dekica. Za prezalogajiti nije loše. Cene su skroz ok. Na ovoj plaži smo proveli čitav dan skoro, zavučeni u debeli hlad.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Preko puta Amulijanija je sa jedna strane Drenia a sa druge Atos. Jedan manastir sam uspela da zumiram.

Slika

Slika

Karagacija, je sledeća plaža koju smo obišli pred polazak na kopno. Uređena je i interesantna jer je okružena visokim stenama. Pesak je braon žute boje, pa je i boja mora drugačija. Posebno kada je sunce skoro na zalasku, kada smo je mi posetili. Na plaži postoji kantina-kafić Dubina je postepena, more čisto, a parking kod plaže je mali ali ga ima.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Postoji još nekoliko uvalica na ostrvu do kojih se teže dolazi kopnom, a lakše čamcem pa nam stoga ovaj put nisu bile dostupne. So, will be back :D

Slika

Poslednji put menjao urbi dana Četvrtak, 29 Avgust 2024, 21:49, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 29 Avgust 2024, 21:48 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Divne fotke! Plaze kakve volim! :ljubac:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 30 Avgust 2024, 11:25 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Hvala Pef! Fotke su onako...

Moj mobilni ima slabu kameru a fotoaparat nisam baš često koristila jer se pregrejavao na suncu.
A i nekako sam se opustila i odmarala bez razmišljanja o slikama i sl. Nisu ni plaže bog zna šta ali neprisustvo ljudi na istim je neprocenjivo! I voda je bila nikad čistija, mada to slike ne mogu baš da dočaraju. Čak ni popodne, kada se pojave talasi nema da navuku prljavštinu ili travu, osim u Jerisosu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 30 Avgust 2024, 14:17 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Veruj mi da se lepota plaza vidi na slikama!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 03 Septembar 2024, 11:19 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

:ljubac: Videlo ne videlo ja sam se naodmarala.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2025.