To dejevla!

Jedva čekam da vidim i tvoje fotke sa lepe nam Sitonije! Slažem se sa tobom, da je istočna obala razuđenija, brdovitija, nepristupačnija i lepša. Međutim, dočaraću vam da je i zapadna obala skoro isto tako lepa i uzbudljiva, možda samo malo više urbana. Tvoj favorit kao baza je Sarti, mi smo uvek kao smeštaj birali Neos Marmaras. Najveće mesto na Sitoniji, sa dve fantastične plaže na severu i jugu, poveći centar (zaravo dva centra) sa dugačkom ulicom i dosta prodavnica, nam se veoma dopada. Jeste, bude gužve, ali smo ipak sve to zanemarivali, da bi bili u jednom pravom morskom ambijentu. Zapravo, onako smešten na brdovitom reljefu, sa neverovatno strmim ulicama, meni kao mesto, upravo je Neos najšarmantniji.
Neos je ok, ali ono što je najlepše u vezi sa njim, po meni je upravo južna gradska plaža, koja se još zove Plaža kod fudbalskog igrališta.
Na početku plaže nalaze se samo čamci.

prekoputa, ali samo u ovom početnom delu je fudbalsko igralište

u tom delu plaža je malo uža, ali lepo se vidi drvored na trotoaru

posle se lepo širi

Iza plaže prolazi ulica, ali već ubrzo jeste skretanje za izlazak za automobile, tako da u delu gde počinju beach barovi i gde je plaža najšira i najlepša, sama ulica je sve uža i figurira zapravo samo kao parkiralište i šetalište. Te slike u sledećem pisanju...