Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 01:35

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Nedelja, 01 Februar 2015, 15:18 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 22 Novembar 2014, 17:18
Pol: Seka
Čoveče! :clap: Vas dvojica ste pravo sveznanje, :text-google: našeg sajta! :auto-swerve:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 01 Februar 2015, 17:30 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Pol: Bata
Ajde onda kad stignes stavi nesto o Orangu (ima i MD sigurno nesto) :) Jedva cekam potom da predstavim tzv Dukinu plazu, meni najlepsu i najdrazu :dance:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 01 Februar 2015, 18:33 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
ima md

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 02 Februar 2015, 20:32 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Kao dopuna opisa plaza neposredno iznad (severno) Sartija evo i necega sto skinuh s neta...

Severno od mesta Sarti na nešto više od 1km nalazi se ova plaža sastvaljena iz tri uvale poređane od juga na sever I pod zajedničkim imenom Ahlada (biser). Pristup plaži je vrlo jednostavan, a u tom smislu potrebno je da magistalnim putem krenete na sever I nekih 500m nakon prolaska Sartija isključite prema putokazu za Ahladu. Treća uvala je ujedno I lučica sa vetrobranom koji stvara mirne uslove za mnoge ribarice, brodiće I čamce koji su ovde usidreni. Na Ahladu dolaze I kamperi bilo u organizovanoj varijanti u isteoimenom kampu ili u susednoj uvali u slobodnoj režiji.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 03 Februar 2015, 13:18 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Posle plaže Platanitsi, kada se krene ka severu istočne obale Sitonije nailazimo na najpoznatije, najpopularnije, a mnogima i najepše plaže i uvalice na Sitoniji.
Prve dve su odavno širom poznate i zovu se Orange beach (Portoklai) i Kavourotipes i one su nažalost u sezoni, a naročitom vikendom značajno popunjene. Odvojene su jednim stenoviti sprudom i kroz šumarak ili preko mora može se lako doći sa jedne na drugu.

Ovde se na jednom snimku naziru obe uvela.

Slika

Severnije se nalazi Orange beach. Na slici se vidi da se do same plaže može lako doći kolima, te je ona tog dana kada smo mi bili, špic sezone, vikend, bila skroz popunjena. Oivičena je stenama, ali na samoj plaži se nalazi najfiniji i najbljei pamuk-pesak koji sam ja u životu videla. Kada uđete u tu azurno plavu toplu vodu i osetite taj neverovatan pesak, nikakva gužva vam više neće smetati. Nažalost, na plaži su postavljeni suncobrani i ležaljke, a u pozadini je i jedna kantina. Dosta ljudi ipak bira da se smesti po glatkim stenama u obodu plaže.

Slika

Slika

Prelepa boja mora i pogled na Atos

Slika

Poslednji put menjao milenaidaki dana Utorak, 03 Februar 2015, 13:36, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 03 Februar 2015, 13:35 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Kao što sam već rekla, sa Orange beach na Kavourotripes se može preći kroz malu šumicu. Evo par fotki, kako izgleda deo na prelasku između tih dveju plaža, a u tom delu preovlađuju stene glatkih površina, pa svako zauzme jednu kao svoj posebni separe.

Slika

Slika

Slika

Poslednji put menjao milenaidaki dana Utorak, 03 Februar 2015, 13:43, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 03 Februar 2015, 13:42 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Ko se odvaži i odšeta se južno preko mnogobrojnih belih strena može potpno da se osam....

Slika

ili da uživa u paru...

Slika

ili samo da sluša talase i posmatra Atos.

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 03 Februar 2015, 13:48 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Rekla bih da na ovim uvalama najviše uživaju divlji kamperi, koji tu ostaju kada se svi mi ostali povučemo u svoje hotele i apartmane. Međutim, ovo malo divlje kamp naselje donosi izvesne probleme, ostavljaju za sobom raznorazno đubre i prljavštinu. Međutim, poznajući Grke, to se nikada neće rešiti, jer ne sećam se da je u Grčkoj ikada iko imao nekih problema sa policijom ili nekim sličnim strogim pravilima i zabranama.

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 03 Februar 2015, 21:19 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Ovaj kutak Sitonije zasluzuje da se poseti vise puta, i u vise letovanja, i da se prikaze sa puno slika.
Kako god da se zove taj niz uvalica (na netu ima vise verzija, pa cak se pominju imena svake uvalice pojedinacno bez obzira sto neka moze primiti tek nekoliko osoba) lepo je obici i zaviriti u svaki kutak. ovako izgleda krajnje desna stenovita strana.

Slika

Slika

(ovako mrsavo nisam izgledao jos od srednjoskolskih dana, a tome ima ohoho)

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 03 Februar 2015, 21:27 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Ocigledno da su umetnici ovde umeli da provedu dugo vremena i da od kamena oblikuju svasta zanimljivo.

Slika

Slika

Slika

bilo je pokusaja da se umetnickim delima da sopstveni doprinos i licni pecat :P

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 03 Februar 2015, 22:13 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

pogled ka baru na Orange beach-u

Slika

ko vidi delfina? :)

Slika

separei (separe, vukajlija: Separe. Privilegija opakih. Najromantičniji ljubavni kut današnjice. Mesto odakle ultraurbani frajeri voajerišu žudeći za oblinama svoje "platonske" ljubavi ...).
U ovih dvestotinjak metara Portokalija moze se naci pregrst separea, na pesku ili medju stenama, taman velika da se par golupcica moze iole udobno smestiti :)

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 03 Februar 2015, 22:33 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Sa krajnje desne strane se ka centralnom delu dolazi ili preko stena i siblja uz more, ili malko na uzvisici kroz sumu. Suma je prosarana onim sto i mene mami da se nekad okusam kao kamper na neuredjenom prostoru.
Moram i da se osvrnem na reci MD koja rece da su kamperi delom zasluzni za djubre kojeg ima prilicno, narocito na obodu sumarka. Mislim da su ogromna vecina kampera po pravilu pasionirani ljubitelji prirode i da su poslednji koji ce doprineti tome da se djubre bahato razbacuje.

Slika

Slika

debela ladovina koja mami da se bas tu postavi sator

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 03 Februar 2015, 22:37 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Dejevla, bas sam se nadala da ces fotografisati ove figure sa Orange beacha, jer ja nisam. Vidim da si ti mnogo bolje istrazio okolinu i pronasao toliko lepih i prelepih uvalica. Da li su one ka jugu ili ka severu od ove centralne plaze sa kantinom? Pored toga, sigurna sam da si neke sacuvao samo za sebe i da ih nisi pokazao.
Ja nisam videla delfina, pogledacu sutra na velikom ekrnu, sada se na tabletu slabo vidi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 03 Februar 2015, 22:39 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Dejevla, ja sam bila fina i upotrebila rec djubre ali... verovatno si ti u pravu za kampere, ali n znam kako se snalaze kada nema wc-a?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 03 Februar 2015, 22:46 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Za njih ti ne mogu reci jer nisam bio s njima, ali u svoje ime mogu. Ako se ostaje par ili vise dana, svaki kamper ima asovce i najkomotnije ce se osecati ako udje dublje u sumu i za par minuta iskopa rupu koja ce mu posluziti za "nekoliko situacija". Naravno pri odlasku bi se za minut ta rupa zatrpala.
Ono ruglo gde se kao minsko polje vide gomilice toalet papira uveren sam da nije "minuli rad" nekog kampera. Slozices se da ce makar nekolicina od hiljadu i kusur posetilaca u spicu sezone, kad ga muka pritera, biti mnogo manje obzirna od nekoga ko tu planira da u kontinuitetu provede par ili vise dana.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 479 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.