Apartmani "Čarolija" Neplanirano smo otišli u Vrdnik.
Naši prijatelji iz Novog Sada i mi trebali smo uveliko da budemo na Djerbi u Tunisu, koju smo morali da otkažemo zbog pandemije.
Imali smo sreću što smo u Vrdniku uspeli da nadjemo slobodne apartmane. Pokušala sam na desetak mesta i svuda je sve bilo izdato do septembra. Jedna gospodja mi je dala broj telefona u njenom komšiluku i rekla da možda oni imaju mesta jer su tek dovršili adaptaciju. I stvarno, imali smo sreću! Rezervisali smo dva apartmana za 7 noći za kraj juna.
Ljubazni domaćin je došao kolima po nas u Zemun i prevezao do Vrdnika i na kraju vratio. To svakako nismo očekivali.
Dočekali su nas uz razna pića, kafu i prijatan razgovor. Uz topao doček i ljubazne domaćine potpuno smo zaboravili da pljušti kiša.
Ispričali su nam da su skoro kupili tu kuću i rešili kompletno da je renoviraju. Nisu još sve završili (ostala su još dva apartmana da se opreme i još poneke popravke), ali su sredili tri dvokrevetna apartmana u prizemlju i dva trokrevetna na spratu.
U jedan apartman smo ulazili iz zajedničkog prostora.
U relativno maloj sobi su dva udobna kreveta...
Orman sa policama i vešalicama...
Moderan tw... i prostirke koje nismo koristili...
Frižider koji je odlično hladio i rešo. Imate dovoljno utičnica za punjače svuda po sobi.
Komplet tanjira čaša, šolja, escajga, šerpica, džezva... je u ormariću ispod sudopere.
Hiron je prvo izvadio vino da stavi da se hladi.
U kupatilu imate toplu vodu kad god hoćete i čiste peškire. Toalet papir, tečni i obični sapun.
Unutra je kompletno nov nameštaj, bela tehnika, posudje, dušeci, pokrivači, posteljina, peškiri, sanitarije... Sve miriši na čisto! Tako je u svim apartmanima.
Drugi apartman je imao izlaz na veliku zasenčenu terasu.
Terasa je za nas bila pun pogodak! Uživali smo!
U sobu se ili ulazi iz zajedničkog prostora ili sa terase.
Pogled sa naše terase prema ulici.
U prizemlju u sredini kuće se nalazi velika zajednička kuhinja, iako je svaki apartman ima, kao i mesto za ručavanje i odmor.
Mi smo uglavnom tu i spremali hranu, a jeli smo za stolom na terasi. Često su i ostali gosti dolazili tu da ručavaju. Nikad nije bilo gužve. Sve od posudja što potrebno za pripremu i serviranje hrane imate u kuhinji. Kompletno je sve novo i visokog kvaliteta.
Domaćini su nam rekli da sve što nam zatreba tražimo, a ako primetimo nedostatke da im ih kažemo.
Na spratu svaki apartman ima zasebno stepenište.
I lepe terase...
Kuća "Apartmani-sobe Čarolija" nalazi se na maloj uzbrdici na manje od 200 metara od banje "Termal" i otvorenih i zatvorenog bazena sa vodom temperature 30-32°C. Trenutno je radio samo zatvoren bazen. Ulaz je bio 500 din po osobi, a ležaljke još 300 din.
Tišina i čist vazduh je jedan od razloga zašto ovde treba doći.
Pogled na kuću sa ulaza na parking. Kuća je malo uvučena i nalazi se levo na slici.
A sa istog mesta slikala sam uzbrdo ulicu...
I nizbrdo prema bazenima...
Kao što vidite, još uvek nije dovršen prilaz kući, ali ubrzo će i to doći na red.
Ovaj apartman će biti najlepši. On se još nije opremio nameštajem.
Kao što vidite cela kuća je okružena divno negovanim cvećem, uglavnom crvene boje.
Sve u svemu, bilo je ovo 7 dana pravog odmora na čistom vazduhu.
Prijatnom utisku znatno su doprineli veoma i iskreno ljubazni domaćini.